Agilityträning i Guldhundarena

Nu är följande två datum bokade för agilityträning i Guldhundarena, http://www.guldhundenarena.se/. Alla medlemmar som vill träna agility oavsett om ni är nybörjare eller tävlingsekipage är välkomna!

Följa oss på FB, https://www.facebook.com/groups/382203796627/ , närmare datumen för att vara med i dialogen vad som kommer att byggas upp beroende på vilka som visat intresse att komma.

Boka följande datum i er kalender:
17/2 kl15-17
10/3 kl14-17

Annonser

Intresseanmälan till kurs i specialsök

Kurs i specialsök mars/april 2019

Nose work är en typ av specialsök. Allt sökarbete sker på samma sätt men i denna kurs kommer vi att arbeta med en annan doftetikett som heter Kong. Specialsök kommer att bli en tävlingsgren om några år och då är det Kong som gäller.

Kursledare: Helén Wåhlstrand Persson, SBK Instruktör specialsök.

Se mer info om kursen och anmälan under Kurser/Aktuella kurser.

 

 

Årsmöte den 24 februari 2019

Välkomna till Ölands brukshundsklubbs årsmöte den 24 februari 2019 kl 15.00 på klubben.

Klubben bjuder på smörgåstårta, så inför beställning behöver vi din anmälan senast den 17 februari. Anmälan görs till alexbredsattra@gmail.com

  • Vill du lämna in resultat för någon av våra vandringspriser så behöver du skicka in det senast den 31 januari. Maila till alexbredsattra@gmail.com. Du hittar info om vandringspriser på vår hemsida.
  • Har du blivit uppflyttad i någon gren så skickar du in ditt resultat till larsson-lina@hotmail.com senast den sista januari.

Hoppas vi får se både nya och gamla medlemmar. Välkomna!

Mvh ÖBHK styrelse 😊

KM vinnare

Årets KM var en härlig hunddag på Guldhunden Arena. Ett stort grattis till alla som blev årets klubbmästare i skilda sporter och klasser!  Resultatet finns nu presenterat under fliken Tävlingar/Klubbmästerskap.

Medlemsmöte 29 november

Välkommen på medlemsmöte torsdagen den 29 november kl 19 på klubben!

Vi vill under kvällen diskutera önskemål om klubbens verksamhet med er men också ha en stund där vi tillsammans lär oss mer om att använda klicker och shaping som metod att lära våra hundar beteenden.
Vid användning av klicker/shaping observerar man sin hund för att hitta beteenden att förstärka utan att vi själva påverkar hunden. Timing och tålamod krävs men metoden ger glada hundar och positiva resultat när man lärt sig! Väl värt tiden.

Ingen anmälan behövs utan bara kom! Fika kommer att finnas.

Välkomna,
ÖBHK styrelse

Klubbkvällar slut för säsongen!

Den vackra hösten har kommit men med mörka kvällar som gör att många medlemmar tappar lusten att träna ute i halvskum belysning  Detta gör att vi för säsongen härmed avslutar klubbkvällarna på torsdagar. Vi återkommer till våren!

Däremot kommer klubben att boka in några tillfällen under vintern i Guldhundarena. Vi återkommer med exakta tider.

Glöm dock inte att träna inför KM som kommer att vara i Guldhundarena 18 november!

Klubbmästerskap

Klubbmästerskap kommer att ske för alla grenar (lydnad, agility, rallylydnad och eventuellt brukslydnad) den 18 november i Guldhundarena. Mer info om anmälan mm. kommer senare. Även om du inte vill delta i tävlingen så kom jättegärna och hejja på dina klubbkompisar!