Torsdagsträning 25 maj


Den 25 maj är en röd dag så vi flyttar torsdagsträningen till att starta kl 16 istället eftersom många är lediga. Om det är fint väder tänkte vi grilla lite efteråt. Alla medlemmar är välkomna!

ÖBHK på Öland Spirar


Minst (vi hoppas på några fler som anmäler sig 🙂 )Maggan, Lotta och Anna-Lena kommer att representera ÖBHK i Societetsparken i Borgholm kl 11-13 på lördag. Vi kommer att visa upp rallylydnad, agility, lydnad, trix m.m. Kom och titta eller var med!

Minnesanteckningar – Årshjulsmöte

Minnesanteckningar – Årshjulsmöte 2017-04-12

Närvarande: Lotta Engelholm, Therese Bergström, Ann-Lena Nilsson, Åsa Jacobsson, Janne Toll, Helén Whålstrand, Annelie Johansson, Margareta Andersson

 • Vi började mötet med att inspektera appellplanen efter att den nu blivit iordninggjord. Arbetet som gjorts såg mycket bra ut. Vi sa att hela planen bör få vila minst april ut och att vi sedan bara använder halva planen och låter den andra halvan få hämta sig i lugn och ro.
 • Klubben har tvingats tacka nej till att arrangera DM i agility i år på grund av att vår appellplan är för dålig för att vi ska kunna garantera att den håller och är säker för hundar och förare.
 • Klubben kommer att ha en agilityuppvisning i Köpingsvik utanför äldreboendet den 22/4 kl 13.00. Cecilia Rydberg håller i det arrangemanget. Förfrågan till medlemmar att medverka är ute på fb.
 • Under Öland Spirar kommer klubben att visa upp olika aktiviteter som är skoj att göra med sin hund i Societetsparken Borgholm lördagen den 13/5 mellan kl 11.00-13.00. Lotta Engelholm ansvarar för detta. Föfrågan till medlemmar att medverka är ute på fb.
 • Sommarens Hundcafeer kommer att vara följande datum. 5/7, 26/7 och 9/8 kl 18.00 – 20.00
 • Träningstävlingar i Lydnad och Rallylydnad kommer att hållas den 7/5 och 4/6  kl 11.00. Alexandra tar emot anmälningarna. Information finns på hemsidan.
 • Klubben arrangerar två officiella lydnadstävlingar i år, den 13/7 och den 27/7 (kvällstävlingar). Linda och Alexandra håller i planeringen för detta.
 • Summer camp 2017
  Vi tog fram sju olika datumförslag och Anna-Lena kommer att lägga ut en Doodleförfrågan på Facebook och hemsidan där medlemmar kan svara på vilka datum som fungerar bäst. I mitten på maj bestämmer vi vilket datum det kommer att bli. Förslagen var: 4-5/6, 10-11/6, 1-2/7, 29-30/7, 5-6/8, 26-27/8 eller 1-2/9
 • Lotta o Cissi får i uppdrag att göra ett reklamblad om klubben och sommarens aktiviteter som vi kan dela ut när vi är ute och visar upp oss mm.
 • Arbetsdag för agilityhindren behöver planeras. Nya plåtskenor är beställda i och med de nya höjderna och de ska bytas ut på alla hinderstöd. Även det färgglada A-et skall slipas ren och klistras på en gummimatta.

 

 

 

Tävlingekipage – skicka in en bild!

 ALLA TÄVLANDE PÅ ÖLANDS BRUKSHUNDSKLUBB

Välkomna att skick en bild på dig och dina hundar till Cecilia, cissi@olandshundochkattpensionat.se . Bilden kommer att ramas in och sättas upp i klubbstugan.

Vi vill gärna se alla, oavsett gren, klass och nivå på vår nya tävlingsvägg!

uppdaterad – Renovering av appelplan!FÖRBJUDET

att använda appelplanen ovanför banden!

Tråkigt nog så måste vi stänga av vår appelplan för en större ”renovering” så att vi kan bruka den flera år framåt. Den  har nu vältats, gödslats och såtts in med nytt gräs och behöver vila helt till slutet av april så som det ser ut nu.
/Mvh Ölands BHK styrelse