Verksamhetens påverkan av Covid-19

Svenska kennelklubbens (SKKs) centralstyrelse har gett besked om att ingen klubborganiserad verksamhet ska genomföras av någon klubb inom SKK-organisationen (där Svenska brukshundklubben, SBK ingår) från den 27 mars till och med 31 maj 2020, men beslutet kan förlängas vid behov.

Enda undantaget från detta är verksamhet där högst tio personer samtidigt förväntas befinna sig på samma plats utomhus och där de närvarande personerna inte har rest dit från andra delar av landet eller utlandet.

Med klubborganiserad verksamhet avses all form av tävlingsverksamhet, utbildning, träffar, promenader och liknande.
Läs mer info på SKK hemsida:

Aktuella åtgärder som Svenska Kennelklubben vidtagit med anledning av coronavirusets spridning

Hundpromenader i maj

Hundpromenader i maj

I dessa tider är det många aktiviteter som ställs in. Det som inte kan ställas in är att gå ut med våra hundar 😁 Välkomna att gå promenad tillsammans! Vi är ute och vi håller avstånd.

Nybörjarkurs i agility

Välkommen till nybörjarkurs i agility!

Kursen passar både dig som vill testa agility som aktivering men också dig som har tänkt att fortsätta träna agility och har som mål att börja tävla. Agility är en fartfylld hundsport som gör både matte/husse och hund glada och pigga!
Se mer info under Kurser/Aktuella kurser

Valpkurs på gång!

VALPKURS

Kursen är fulltecknad-
Välkomna på valpkurs som passar dig som har en valp från 12 veckor till 1 år. Vi ger dig våra bästa tips för att skapa en god relation med din valp och går igenom de viktigaste grunderna. Vi jobbar efter studieplanen i Bäst-var-dag #bästvardag

När – Söndag 15 mars, 22 mars, 29 mars och 5 april

Tid – 13.00 – 15.00

Kostnad – Medlemskap i Ölands BHK 570 kr + 650 kr för kurs

Anmälan skickas till alexbredsattra@gmail.com
senast den 8 Mars

 

Årsmöte

Den 16 februari kl 15.00 är alla medlemmar varmt välkomna till ÖBHKs årsmöte som i år kommer att hållas på Edit och Julia i Rälla, www.edithochjulia.se. Anmälan sker senast den 10 feb till alexbredsattra@gmail.com.

I år vill ÖBHK styrelse uppmärksamma alla medlemmar på klubbens vandringspriser som vänder sig till både nybörjar- och elitekipage. Läs om respektive vandringspris på hemsidan under ”Tävlingar/Vandringspriser”. Kanske att något/några vandringspriser passar just dig att skicka in poäng till 🙂  Poäng/pris räknas ut och sänds senast den 8 februari till ordforande@obhk.se

Medlemsmöte 30 nov

Lördagen den 30 november kl 14.00 har vi medlemsmöte på klubben. Vi hjälps åt att städa stugan och plocka ihop runt om inför vintern. Klubben bjuder på korv med bröd. Har du planer på att lära din hund några nya trix i vinter ? Vi hjälper dig hur du stegvis når dina mål. Har du förslag på hur du vill att klubben ska utvecklas? Kom och dela med dig.

Hjärtligt välkomna/ Öbhk’ styrelse